Un procent de 90% din femei au de-a face cu celulita la un moment dat in viata. Aceasta apare cel mai adesea pe coapse si solduri. Celulita este cauzata de depozite de grasime care imping tesuturile conjunctive sub piele, ducand la schimbari in aspectul pielii.

Celulita este considerata un aspect al pielii normal – sta in firea umana ca la un moment dat sa apara in diferite parti ale corpului. Ereditatea, duritatea pielii, cantitatea si distributia grasimii pe corp, stilul de viata, alimentatia, precum si varsta – toate acestea pot influenta aparitia celulitei. Desi femeile sunt cele mai afectate de celulita, nici barbatii nu scapa de ea. Sarcina si un stil de viata inactiv vor creste riscul dezvoltarii celulitei.

Majoritatea persoanelor care se confrunta cu celulita prefera sa aiba o piele neteda si atunci cauta diferite metode pentru a o elimina sau macar reduce. Printre tratamentele impotriva celulitei mentionam:

  1. Dieta sanatoasa si sport – desi nu exista niciun studiu concret care sa confirme acest lucru, multi experti spun ca o dieta sanatoasa, bogata in legume, si multa apa bauta pe zi poate reduce retentia fluidelor si sa imbunatateasca aspectul general al pielii. Aceasta, combinata cu exercitii fizice specifice zonelor afectate de celulita, pot reduce aspectul “cojii de portocala”.
  2. Impachetari – impachetarile cu diverse plante sau alte tipuri de impachetari s-au dovedit extrem de eficiente in lupta cu celulita. Dar, ca efectul lor sa se pastreze, acestea trebuie efectuate la intervale regulate de timp.
  3. Electrostimulare
  4. Masajul anticelulitic – sesiunile de masaj anticelulitic ajuta la cresterea circularii sangelui, inlaturarea toxinelor si reducerea excesului de fluide din zonele cu celulita. Acestea trebuie repetate la intervale regulate de timp pentru ca efectele sa se pastreze si sa previna reaparitia acesteia.

Cum functioneaza un masaj anticelulitic?

Masajul anticelulita poate fi facut cu mainile sau cu ajutorul unor ustensile (de exemplu betele de bambus). Un masaj anticelulitic puternic ajuta la imbunatatirea drenajului limfatic de-a lungul corpului si permite fluidelor retinute sa fie eliberate. Un alt avantaj al unui drenaj limfatic corespunzator este faptul ca toxinele nu se pot acumula din tesuturile pielii si astfel duce la reducerea aspectului de celulita.

In cadrul unui masaj anticelulitic in Timisoara se folosesc o varietate de creme si uleiuri. Cele mai frecvente sunt cele pe baza de aloe vera, extract din piper negru, rozmarin, unt de shea, ceai verde si multe altele. Conform unor studii clinice, masajul anticelulitic este atat de eficient nu doar din cauza actiunii mecanice ci si datorita cremelor si uleiurilor speciale folosite. Impreuna formeaza o “echipa” care lupta impotriva celulitei cu eficienta.

Daca esti interesat de sesiuni de masaj anticelulitic in Timisoara, te invitam sa ne viztezi. Salon de infrumusetare Timisoara. Salon Noa ofera tratament corporal pentru doamne si domnisoara.