Cavitatia, denumita si liposuctie virtuala, reprezinta in momentul actual cea mai eficienta metoda de combatere a celulitei si a adipozitatii localizate, cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale traditionale. Ultrasunetele patrund de la o adancime de cativa milimetri pana la o adancime de 5 cm in stratul adipos, in functie de energia cu care se lucreaza, indepartand celulele de grasime permanent.
Tratamentul corporal prin cavitatie se bazeaza pe efectul ultrasunetelor de joasa frecventa care, datorita presiunii pe care o genereaza provoaca formarea de mici bule de vapori si gaz (bule cavitationale) si implozii succesive, rupand in acest fel membranele celulelor adipoase, fara a afecta alte structuri adiacente. Celula adipoasa se lichefiaza, se dezintegreaza si tot continutul eliberat prin spargerea ei (trigliceride, colesterol, acizi grasi, toxine) este absorbit de limfa, drenat prin sistemul limfatic si eliminat prin caile renale. Folosind aceasta noua metoda de slabire, dupa numai cateva sedinte de tratament apare reducerea evidenta in circumferinta (datorata reducerii volumului celulelor adipoase), realizandu-se un nou contur corporal.

Cavitatia este o procedura eficienta si sigura care ajuta la slabirea localizata, lucru imposibil prin dieta si sport. Se elimina definitiv depozitele de grasime de pe solduri, fese, coapse, abdomen etc. fara durere. Ultrasunetele la aceasta lungime asigura o slabire rapida, rezultatele fiind vizibile dupa prima sedinta: diminuarea tesutului adipos, atenuarea celulitei si tonifierea pielii atat la suprafata, cat si in profunzime.

Dupa tratament nu este necesara o perioada de recuperare, iar rezultatele apar mai degraba in centimetri decat in kilograme. Inainte si dupa tratament este obligatorie hidratarea – in jur de 2 litri de apa, pentru a stimula actiunea de purificare a ficatului.

 

Mecanismul de actiune al liposuctiei virtuale prin cavitatie

Efectele ultrasunetelor cavitaionale asupra organismului sunt:

 

Cui i se recomanda tratamentul prin cavitatie?

Tuturor persoanelor cu probleme estetice precum depozite de grasime localizate acumulate de mult timp, care produc o disproportie corporala, celulita de grad mediu si avansat, tratamentul avand un puternic efect asupra nodulilor celulitici fibrosi care s-au format in ani de zile. Pielea trebuie sa fie inca elastica si ferma.

Efect unic obtinut in urma tratamentului prin cavitatie

Terapia cu cavitatie distruge pe loc si permanent celulele grase (adipocitele), modificand in minus linia corpului. Celule adipoase fiind celule de sine statatoare, odata distruse si eliminate cu ajutorul ultrasunetelor nu se mai refac, rezultatul devenind astfel DEFINITIV. In cazul in care, ulterior procedurii de cavitatie se castiga in greutate, grasimea se va depune in zonele nesupuse tratamentului prin cavitatie. Ca efect al reducerii numarului de celule grase, se reduce implicit si mediul de stocare al acestora, iar pe termen lung, organismul “cere” mai putine grasimi. Se pastreaza astfel, un profil mai armonios si mai omogen.

Inca de la prima sedinta se poate observa:

La cat timp se efectueaza tratamentul prin cavitatie?

Cavitatia se recomanda a fi efectuata o data la 7-10 zile.

Motive pentru care sa preferam cavitatia in locul liposuctiei

Aceasta metoda de slabire este o alternativa non-invaziva si non agresiva a liposuctiei. Nu se simte durere, nu exista complicatii sau timpi de recuperare, este mai putin costisitoare si nu interfereaza cu activitatile cotidiane ale clientului.

Cate sedinte de tratament sunt necesare pentru a obtine rezultate excelente?

Numarul sedintelor de tratament difera de la individ la individ. Terapeutul efectueaza o diagnoza corporala fiecarei cliente pentru a personaliza tratamentul in functie de necesitatile individuale. In mod normal se efectueaza 6-10 sedinte de tratament/zona, cate 1 sedinta o data la 7-10 zile.

Ce se simte in timpul tratamentului?

In timpul tratamentului se poate percepe un sunet mai mult sau mai putin intens in functie de sensibilitatea auditiva individuala. In orice caz, acest fenomen apare in primele sedinte, apoi acesta se diminueaza. Tratamentul este placut si relaxant.

Cat dureaza o sedinta de tratament si care sunt fazele de tratament?
O sedinta de cavitatie completa cu aparatul Slim Max dureaza pana la 150 minute minute. Tratamentul este localizat, lucrandu-se pe zonele cu probleme: 45 minute tunelul cu infrarosu si impachetare, apoi 30 minute cavitatie efectiva, iar ultima procedura este drenajul limfatic 45 minute. Dupa 20-30 de minute de cavitatie, in rinichi si în ficat se vor descarca atatea grasimi si colesterol cat se strang dupa o masa copioasa. Tocmai de aceea, in ultima faza a tratamentului este necesar sa se efectueze drenajul limfatic,  deoarece toate aceste grasimi pot incarca ficatul si rinichii.

 

Ce trebuie sa faca clienta?

Persoanelor care se supun tratamentului cu cavitatie li se recomanda: o alimentatie sanatoasa si riguros controlata (pentru a nu incarca si mai mult rinichii si ficatul), impreuna cu un consum marit de apa (2 litri de apa zilnic sau ceaiuri neindulcite), timp de cateva zile, inainte si dupa tratament. De asemenea, se recomanda ca in zilele in care se efectueaza aceasta procedura sa se faca si sport, sau sa se desfasoare macar activitati fizice usoare, de exemplu, mersul pe jos sau urcatul scarilor sa fie o prioritate in aceste zile. Toate acestea pentru a se obtine un maxim de rezultate!

Dupa obtinerea rezultatelor ce trebuie facut pentru mentinenerea acestora?

La sfarsitul seriei de tratamente se recomanda o sedinta de intretinere la fiecare 2-3 luni.

Riscuri si contraindicatii ale liposuctiei virtuale prin cavitatie

Nu s-au inregistrat efecte secundare in terapia de cavitatie cu ultrasunete.

Contraindicatii: persoane cu grave disfunctii renale, persoane cu grave disfunctii hepatice, boli cardiace, boli ale pielii, spasmofilie, epilepsie, stimulator cardiac, implant metalic, tumori maligne, convalescenta dupa o operatie, hernie, tensiune arteriala anormala, varice pe zonele de tratament, sarcina, alaptare, la menstruatie, pietre la rinichi, chisturi ovariene sau fibroame, la mai putin de 1/2 ora de la servirea mesei.

Pentru a completa procesul de slabire, tonifiere, anticelulita, antivergeturi se recomanda programe personalizate intocmite in urma evaluarilor corporale efectuate in salon, astfel incat impreuna sa obtinem rezultatele dorite!