Schimbarea anotimpurilor, variatiile de temperatura, modificarile hormonale, alimentatia si poluarea sunt factorii care influenteaza aspectul si sanatatea pielii.

Tratamentele cosmetice specializate realizate sub indrumarea profesionistilor sunt extrem de eficiente cand vine vorba de mentinerea tenului in stare perfecta. O procedura confortabila si placuta care influenteaza starea pielii este cea de microdermabraziune.

Ce este si cum se realizeaza tratamentul de microdermabraziune

Pentru a intelege mai bine cum afecteaza acest tratament aspectul tenului este important sa descoperim in ce consta.

Procedura de microdermabraziune este noninvaziva si nedureroasa, deci poate fi realizata cu incredere chiar si de persoanele mai putin tolerante la durere. Acesta operatiune presupune indepartarea celulelor moarte prin slefuire fina.

Prin microdermabraziune nu doar ca sunt indepartate tesuturile moarte care se pot infecta si pot determina formarea acneei ci si favorizeaza productia de colagen, substanta care ajuta a mentinerea fermitatii si a elasticitatii.

Tratamentele de microdermabraziune readuc stralucirea naturala a pielii si sunt eficiente in indepartarea petelor aparute in urma expunerii la soare. Este recomandata persoanelor care au porii blocati si dezvolta infectii inestetice si dureroase.

Pentru a beneficia de rezultatele dorite, operatiunea trebuie realizata doar intr-un salon de infrumusetare profesional, prevazute cu echipamente specializate si personal bine instruit. Combinata cu alte procedee, lasa pielea fina, curata, lucioasa si sanatoasa, in plus previne imbatranirea prematura a pielii.

Tratamentul de microdermabraziune poate fi realizat cu dispozitive cu cristale sau diamant. Dispozitivele care actioneaza cu cristale, pulverizeaza particule fine pe suprafata pielii, acestea sunt indepartate usor, odata cu resturile de celule moarte.

Tehnologia cu diamant este mai noua si mai agreata de multi dintre pacienti. Dispozitivele folosite actioneaza gradual si permit realizarea unor tratamente intense, mai eficiente.

Aceasta metoda are rezultate mai bune in zona ochilor si in zonele sensibile. Atat tehnologia cu cristale de corindon cat si cea cu diamant sunt eficiente in mentinerea tenului sanatos.

Etapele operatiunii de microdermabraziune

Pentru ca acest tratament sa poata fi realizat in deplina siguranta, este important cat tenul sa fie bine pregatit. Specialistii nu recomanda folosirea produselor de infrumusetare inainte de interventie.

Prima etapa de pregatire a tenului este cea de curatare si inlaturare a resturilor de machiaj. Aceasta este urmata de dezinfectare ampla, cu substante cu actiune intensa, dar blanda.

Este important ca dezinfectarea sa se realizeze cu responsabilitate maxima, intrucat procesul de microdermabraziune actioneaza in cele mai profunde straturi ale dermei, iar riscul de infectare este ridicat.

Microdermabraziuna propriu zisa este o etapa ce dureaza aproximativ 15-30 de minute, in functie de caracteristicile tenului. Urmatorul pas este cel de dezinfectare a pieli cu solutii speciale, acesta este urmat de o operatiune extrem de placuta si relaxanta – aplicarea mastii cosmetice.

Mastile cosmetice utilizate in astfel de situatii favorizeaza inchiderea rapida a porilor si are efect emolient asupra tesuturilor.

Salon Noa din Timisoara, situat in zona Calea Sagului, ofera servicii profesionale de microdermabraziune, iar efectele sunt datorate echipamentului nostru de ultima generatie si a specialistilor nostrii.